GAŠPAROVIČ: Ďakujem všetkým, ktorí mi dali dôveru

05.04.2009 Celý región

Bratislava 5. apríla (TASR) - Víťaz prezidentských volieb Ivan Gašparovič poďakoval všetkým, ktorí mu hlasmi dali dôveru vo voľbách.
\"Chcem poďakovať všetkým, ktorí mi dali dôveru, chcem im poďakovať za to, že ich hlasmi a ich presvedčením musia umlčať tých, ktorí navymýšľali nepravdivé veci, ktorí zhadzovali prácu prezidenta, prácu vlády aj parlamentu, \" konštatoval Gašparovič vo volebnej centrále v Limbachu.

\"Toto je ten najpriamejší dôkaz, že nám veria občania, ja si to veľmi vážim, \" zdôraznil.

Prezidentovi prišli zablahoželať do volebnej centrály i predseda parlamentu Pavol Paška a premiér Robert Fico. \"Som nesmierne rád, že nemusím rozliepať obálku, do ktorej som si zhruba pred jeden a pol mesiacom pred voľbami vložil inauguračný prejav a prípravu na 15. júna, kedy mám z Ústavy právo inaugurovať nového prezidenta SR, \" povedal Paška pred novinármi. Zároveň dodal, že sa teší, že \"budeme bojovať len s krízou\".

Premiér Fico zhodnotil výsledky prezidentských volieb slovami: \"Som veľmi rád, že druhé kolo dopadlo tak, ako dopadlo a som veľmi rád, že máme pred sebou ďalšie obdobie stability, \" konštatoval.

Predseda vlády zároveň poďakoval celému Slovensku, že \"sme opäť ukázali celému svetu, že sme schopní zorganizovať v demokratickom pokojnom duchu voľby, ktoré boli možno interne veľmi náročné, ale preukázali sme, že dôležité politické rozhodnutia vieme prijímať najdemokratickejším rozhodnutím\". Upozornil, že ďakuje aj tým, ktorí hlasovali za Ivana Gašparoviča, aj tým, ktorí hlasovali za Ivetu Radičovú.

Zablahoželať prezidentovi prišli i ďalší politici - minister vnútra Robert Kaliňák, minister financií Ján Počiatek, minister kultúry Marek Maďarič, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a podpredseda vlády Dušan Čaplovič.
 

Vyberte región